Wat is het beste van alle luchtgeweren?

Siem van den Heuvel

"Het maakt niet uit". Ik heb het over de luchtgeweren van de jaren zestig en zeventig die vandaag de dag nog steeds op verschillende plaatsen in gebruik zijn. Zoals ik al zei, naar mijn mening zijn er twee soorten luchtgeweren. In tegenstelling tot Verrekijker Utrecht kan het dus merkbaar succesvoller zijn. Dit zijn de "klassieke" luchtgeweren (de weinige die ik heb kunnen vinden) en de "revolver". De klassieke luchtgeweren gebruikten twee vaten, een enkele trekker en geen magazijn. Waar worden luchtgeweren gemaakt? Ze waren licht en gemakkelijk te bedienen. Ze waren ook betrouwbaar en konden gemakkelijk meer dan 200 rondes houden. Een revolver is als een shotgun: een krachtiger maar lichter wapen dat werd gebruikt door de rechtshandhaving en het leger. Ze waren zeer eenvoudig te gebruiken, maar had het nadeel van de gebruiker om het pistool te dragen met de trekker getrokken en het tijdschrift op een veilige plaats (meestal de holster). Dus een klassiek luchtgeweer was eigenlijk een revolver die een hoger aantal rondes kon bevatten, maar de veiligheid werd ook geactiveerd met een sleutel. Het is een zeer populair wapen voor Nederlandse politieagenten en voor jagers, vooral voor het leger. Als je meer wilt weten over mijn leven, mijn interesses, mijn verleden, kan ik hier, hier of hier gecontacteerd worden.

Wat zijn uw meningen over het luchtgeweer en hebt u om het even welke uiteinden of trucs om een krachtiger luchtgeweer uit een compact pistool te krijgen? Ik weet dat in de VS, zijn er weinig regels op luchtgeweren. Het is altijd mogelijk geweest om een goedkoop pistool te vinden voor dit doel. Luchtgeweren waren populair in de jaren '80 en '90 toen veel mensen in beweging waren, en het gebruik ervan was heel gebruikelijk. Veel van de lucht geweer tijdschriften werden gemaakt in de Tsjechische Republiek in de jaren '80. Luchtgeweren zijn nog steeds een populair vuurwapen voor de politie en het leger, en daarom zijn ze zo populair in Nederland. Ik denk niet dat er veel te zeggen over luchtgeweren, in het algemeen, in dit artikel. Het is vooral een vraag over het pistool dat ik gebruik, de M4 Carbine. Dat is hetzelfde pistool kocht ik jaren geleden, het was de meest betaalbare luchtgeweer dat kon worden gevonden op het moment. Toen ik jong was speelde ik airhockey met mijn broer. Zelfs luchtgeweer vergelijk kan een testrun zijn. We speelden altijd met oude M4 Karabijnen, en mijn broer was de beste. Op een dag had hij een M4 Karabijn die hij had gekocht gewoon voor de lol, het was niet eens een reserve. Op dat moment dacht ik aan dat pistool en ik dacht "er is iets mis met het pistool". Het was alsof ik wist dat ik niet meer met dat pistool kon spelen, maar ik wist niet wat het was, en er was geen manier waarop ik mijn broer erover zou kunnen vertellen. Daarom besloot ik naar mijn oude M4 Carbine te kijken. Op dat moment was ik een Airgunner met de Airgunner Squadron (P-51, A-29, P-38) en een sniper. Ik nam een foto van de karabijn in de foto collectie, en later vond ik de foto van mijn broer het spelen van de M